GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

İLEM 7. YAZ AKADEMİSİ

İstanbul’da faaliyetlerini yürüten, çeşitli projelere ev sahipliği yapan İLEM, Anadolu’nun farklı şehirlerinde eğitimlerine devam eden lisans öğrencilerini bir araya getirmek suretiyle onlarla fikri, tarihi, sosyal ve dini meselelerimize dair temel konuları konuşmak, birikimini ve tecrübesini aktarmak üzere İLEM Yaz Akademisini düzenlemektedir. Bu yıl yedincisini gerçekleştireceğimiz program ile İstanbul’dan Anadolu’ya İlim, İrfan ve Hikmet Köprüsü olmayı amaçlamaktayız. Altı gün sürecek olan bu program yüz yüze gerçekleşecektir.  Programda seminerler, söyleşi, İstanbul gezisi, film, kitap, ve makale kritikleri gerçekleştirilecektir.

Bu program katılımcılara;

  • Sosyal bilimlerin bilgi üretme metodolojisine dair bir bilinç ve bakış açısı kazandırma,
  • İslam ilim ve düşünce geleneğini tanıtma,
  • Eleştirel okuma ve yorumlama becerisi kazandırmayı hedeflemektedir.

 

İLEM Yaz Akademisine katılmak isteyen İstanbul dışında 2022-2023 eğitim döneminde lisans 3. veya 4. sınıfa geçecek öğrenciler, kabul tarihleri arasında yapacakları başvurunun ardından programın şartlarına haiz olanlar programa katılmaya hak kazanacaktır. 
Program ücretsiz olup, program boyunca konaklama ve yemek ücretleri İLEM tarafından karşılanacaktır. Ulaşım masrafları ise katılımcılara aittir. 

Önemli Tarihler

Son başvuru tarihi: 27 Temmuz 2022, Çarşamba

Kabul alanların ilanı: 30 Temmuz 2022, Cumartesi

Program tarihi: 8-13 Ağustos 2022