GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

25 Nisan 2018

Kamuoyuna Duyurulur

İlmi Etüdler Derneği olarak,

15 Temmuz gecesi gerçekleşen insanlık ve tarih dışı bir askerî kalkışmanın derin şaşkınlığı içerisindeyiz.

Sokaklara, meydanlara, devlet ve hükümet binalarına ağır makineli silahlarla saldıran ve kendi insanına kurşun sıkacak kadar gözü dönmüş askerî teşebbüsü telin ediyoruz.

Bir yangın yeri olan İslam Coğrafyasının sığınağı haline gelmiş Türkiye’ye ve necip milletimize, milletimizin iradesinin tecelli ettiği yasal ve meşru hükümete karşı yapılan bu hukuksuz girişimi milletimiz asla affetmeyecektir.

Ülkemizi, İslam alemini ve tüm dünyayı yaşanmaz hale getirmek üzere aslı fesat olan sözde ıslah hareketlerinin çok derin tarihsel ve ideolojik hesaplaşmaların bir neticesi olduğunu unutmadan; aklı selîmi terk etmeden vicdan sahibi herkesin, yüzlerce kardeşimizin hayatlarına mal olan, bu nefret dolu kalkışmanın karşısında yer alması gerektiğini düşünmekteyiz.

Ülkemizin birliğine, huzuruna karşı yapılan bu alçakça eylemin gerçekleşmesinde parmağı olan tüm nifak tohumlarının en ağır şekilde cezalandırılmasını ilgili makamlardan bekliyoruz.

İnsanı ve değerlerini hiçe sayan muvaffak olamamış bu girişime karşı insanlık onurunu çiğnetmemek adına kötülük karşısındaki sorumluluğunu bilerek, yüreğini, sözünü ve canını ortaya koyan kardeşlerimizin şehadetlerine tarihin huzurunda şahitlik ediyoruz. Allah bu millete, ümmete daha derin acılar yaşatmasın.

Bu vesileyle milletimizin iradesine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin meşru hükümetine karşı yapılan hain darbe girişimini tekrardan telin ediyoruz; hayatını kaybedenlere Mevlâdan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

İLEM olarak, çalışmalarımıza on beş yıldır olduğu gibi birlik ve beraberlik şuuru ile devam edeceğimizi; genç yüreklere ilim ve ahlak tohumlarını tüm kötülüklere rağmen serpmekten bir an olsun vaz geçmeyeceğimizi ve ilan ettiğimiz programlarımıza devam edeceğimizi camiamız ve tüm kamuoyuna bildiririz.