GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

06 Ocak 2021

İLEM'de Arayışlar Dönemi Seminerleri Başlıyor

İlmi Etüdler Derneği’nin (İLEM) son zamanlarda artan canlı yayınlarına her geçen gün yeni programlar ekleniyor.

“Arayışlar Dönemi Türk Düşüncesi Üzerine Konuşmalar” başlığıyla beş hafta sürecek olan etkinlikte alanında uzman beş isim ve beş moderatör izleyicilerle buluşacak. Her hafta 21:00’de İLEM TV üzerinden gerçekleştirilecek programın detayları ise şu şekilde:

12 Ocak Salı günü “Türkiye’de İslami Düşünce Geleneği” başlıklı sunum İbrahim Halil Üçer moderatörlüğünde Tahsin Görgün tarafından gerçekleştirilecek. 20 Ocak Çarşamba günü ise “Türk Düşüncesinde İstikamet Arayışı” başlıklı konuşma Kamuran Gökdağ moderatörlüğünde Vahdettin Işık tarafından yapılacak.

26 Ocak Salı günü Mahmut Hakkı Akın moderatörlüğünde “Çağdaş Türk Düşüncesinin Temel Meseleleri, Dönemlendirme ve Tasnif” sunumu ile Lütfi Sunar, 02 Şubat Salı günü Arife Gümüş moderatörlüğünde “Çağdaş Dönemde Türkiye’de Düşünce Seyri” başlıklı sunum ile Necdet Subaşı ve son olarak 09 Şubat Salı günü Süleyman Güder moderatörlüğünde “İslamcı Düşüncenin Teşekkülü Bağlamında Türk Düşüncesinde Bir Arayış Olarak Tercümeler” başlıklı program ile Ahmet Köroğlu yayında olacak.