GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

26 Kasım 2022

İLEM Eğitim Programında 5 Hafta Geride Kaldı

Her yıl dönemin ilk dersini açılış konferansı ile gerçekleştiren İLEM Eğitim Programı 1, 2 ve 3. Kademe öğrencilerinin dersleri devam ediyor.
 
İLEM 2022-2023 faaliyet dönemi 1. kademeye kabul edilen yeni öğrenciler ile başarıyla kademesini tamamlayan 2 ve 3. kademe öğrencileri için başladı. Bir dönemde on hafta boyunca derslerin devam ettiği Eğitim Programında 5 hafta geride bırakıldı. 1. Kademe öğrencileri güz döneminde Lütfi Sunar’dan Türkiye'nin Toplumsal Yapısı ve Değişim, Ömer Türker’den Varlık Düşüncesi ve Abdulkadir Macit’den Medeniyetler ve Dünya Tarihi dersleri alıyor. 2. kademe öğrencileri ise Süleyman Güder’den  Siyaset Düşüncesi, Mahmut Hakkı Akın’dan Türkiye’de Modernleşme ve  Mehmet Özturan’dan Eleştirel Metin Okuma ve Yazma derslerini takip ediyor. Seçtikleri atölye derslerine haftalık olarak devam eden 3. kademe öğrencileri bir yandan seçtikleri konularda derinleşirken aynı zamanda hocalarının rehberliğinde akademik makale yazımı üzerine çalışıyor.

Her hafta cumartesi günleri 3 farklı dersi takip eden kademe öğrencileri aynı zamanda haftalık kitap tahlillerine katılıyor. Kademe öğrencileri 6-7’şer kişilik gruplar ile ders içeriğini destekleyici eserler okuyup bir danışman eşliğinde eseri tahlil ediyorlar. Gruplarda bir yandan öğrencilerin akademik ve bireysel gelişimlerine katkı sunulurken akademik metin okuma ve yazma deneyimi kazandırılıyor.

Farklı cephelerden öğrenciyi merkeze alan Eğitim Programı,  kültür ve medeniyet gezileri kapsamında bu yıl Edirne’ye gidiyor. Kademe öğrencileri ve hocaların bir araya gelerek medeniyetimizin kadim şehirlerini gezdikleri bu faaliyet ile öğrencilerin ziyaret edilen yerler ve dönemler hakkında bilgi, birikim ve görgü edinmeleri sağlanıyor. Tecrübeli rehberler eşliğinde gerçekleştirilen geziler tanışıklıkların arttırılması ve muhabbet bağlarının sağlamlaştırılması için de bir vesile oluyor.

10 haftanın sonunda verilecek ara tatilin ardından bahar dönemi ile birlikte yeni ders ve programlar ile Eğitim Programı devam edecek.