GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

27 Aralık 2022

İLEM Eğitim Programı Güz Dönemi Tamamlandı

İLEM Eğitim Programı öğrencileri 14 Ekim tarihinde başlayan kademe derslerinde 6 haftayı geride bırakarak 2022-2023 Faaliyet Yılı Güz dönemini tamamladı.

Bir dönemde on hafta boyunca derslerin devam ettiği Eğitim Programında 1. Kademe öğrencileri güz döneminde Lütfi Sunar’dan Türkiye'nin Toplumsal Yapısı ve Değişim, Ömer Türker’den Varlık Düşüncesi ve Abdulkadir Macit’den Medeniyetler ve Dünya Tarihi dersleri alıyor. 2. kademe öğrencileri ise Süleyman Güder’den Siyaset Düşüncesi, Mahmut Hakkı Akın’dan Türkiye’de Modernleşme ve Mehmet Özturan’dan Eleştirel Metin Okuma ve Yazma derslerini takip ediyor. Seçtikleri atölye derslerine haftalık olarak devam eden 3. kademe öğrencileri bir yandan seçtikleri konularda derinleşirken aynı zamanda hocalarının rehberliğinde akademik makale yazımı üzerine çalışıyor.

Her hafta cumartesi günleri 3 farklı dersi takip eden kademe öğrencilerinin Güz döneminde danışmanları eşliğinde haftalık kitap tahlillerine katılarak 10 hafta boyunca 9 kitap ve 1 makaleyi tahlil etmesi bekleniyor. Ayrıca öğrencilerden okudukları eserlerden birini seçerek eleştirel bir değerlendirme yazısı kaleme alması isteniyor. Böylece 6 hafta boyunca edindikleri eleştirel düşünme biçimleri ve derinlikli okuma kazanımlarının pratik çıktılarını elde ediyorlar.   

Güz döneminin bitimiyle birlikte verilen ara tatilde öğrencileri kamp programı bekliyor. Öğrenci, danışman ve hocaların bir araya geldiği kış kampında seminerler, kitap tahlilleri ve çeşitli diğer faaliyetler etrafında bir arada olmak hedefleniyor. Kampta geçirilen üç gün boyunca tanışıklıkların arttırılması ve muhabbet bağlarının sağlamlaştırılması hedefleniyor.

11 Şubat Cumartesi günü başlayacak Bahar döneminde öğrenciler için 3 farklı ders başlayacak. 1. Kademe öğrencileri İbrahim Halil Üçer’den İslam Düşüncesine Giriş, Ahmet Köroğlu’ndan Çağdaş İslam Düşüncesi ve Kübra Bilgin Tiryaki’den Ahlak Meselelerine Argümantatif ve Temsili Yaklaşım derslerini alacaklar. 2. Kademe öğrencileri ise Süleyman Güder’den Siyaset Düşüncesi, Mahmut Hakkı Akın’dan Türkiye’de Modernleşme ve Mehmet Özturan’dan Eleştirel Metin Okuma ve Yazma derslerini alacaklar. 3. Kadem öğrencileri ise seçtikleri atölyelere devam ederek akademik metin okuma ve makale yazım süreçlerini tamamlayacaklar.