GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

06 Eyül 2018

İLEM Eğitim Programı Başvuruları Başladı

Lisans öğrencilerine yönelik düzenlemiş olduğumuz İLEM Eğitim Programı 2018-2019 dönemi başvuruları başladı.

 

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) olarak lisans öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz İLEM Eğitim Programının yeni dönem başvuruları başladı.  Eğitim programı ile katılımcılara; insanı, toplumu ve dünyayı tanıyıp anlamalarını sağlayacak gerekli bilgi, bakış açısı, fikir ve metodlar ile ilmi çalışmalara yön verecek ahlâkî bir duruş kazandırmayı amaçlamaktayız.

Program üç kademeden müteşekkil olup, ilk iki kademe de seminer dersleri ve grup çalışmalarını takip eden katılımcılar üçüncü senede akademik ilgi alanları çerçevesinde bir atölye çalışmasına katılır ve atölye yürütücüsü nezaretinde akademik hayata hazırlanır. Bu süreç sonunda programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, İLEM Eğitim Programından mezun olur.

İLEM Eğitim Programında alanında uzman hocaların verdiği beşeri ve sosyal bilimler seminerler dersleri, haftalık okumalarla desteklenmekte ilmi donanımın yanı sıra özgün biçimde grup çalışmaları ve danışmanlar eşliğinde öğrencilerin şahsi yönelimlerine de rehberlik etmektedir.  Program, yalnızca yol göstermekle kalmayıp bu yolda öğrencilerine eşlik ederek geziler ve kamplarla uhuvvetli tartışma ve paylaşım alanlarına imkan sağlamaktadır.

Programa başvurmak isteyen lisans öğrencileri başvurularını 4 Ekim tarihine kadar ilem.org.tr/egitim adresinden yapabilirler. 


Program Kitapçığı