GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

11 Nisan 2023

İLEM’den Kurumsal Ziyaretler

İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Taha Eğri, Yönetim Kurulu Üyesi M. Hüseyin Mercan ve Genel Sekreter Yusuf Temizcan 4-5 Nisan tarihlerinde Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

İlk olarak Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ile bir araya gelen heyet, İLEM yönetim kurulu başkanlık değişimi vesilesiyle İLEM’in güncel faaliyetlerinden bahsederek kurumlar arası olası iş birliklerini masaya yatırdılar.

Ziyaretlerinin ikinci durağında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Serdar Kayalar ile buluşan İLEM heyeti görüşmede İLEM’in güncel ve planlanan çalışmalarından bahsetti. Kayalar; yeni yönetimin ve çalışmalarının hayırlara vesile olması yönündeki dileklerini iletti. Ayrıca İLEM’in ulusal ve uluslararası faaliyetleri, yayınları, raporları noktasında ülkemizin yüz akı sivil kuruluşlarından biri olduğunu ifade ederek özellikle yayın ve raporların nitelik ölçeğinde standartların üstünde olduğuna vurgu yaptı.

Ardından İLEM heyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren’i ziyaret etti.  Öncelikle İLEM’in iki yılda bir düzenlediği uluslararası programı 8. İnternational İLEM Summer School’a verdikleri destekten dolayı YTB’ye teşekkürlerini sunan heyet kurumlar arası ilişkilerin güçlendirilmesine vurgu yaptı.

Heyetin Ankara’daki bir sonraki adresi Türk Tarih Kurumu oldu. Başkan Birol Çetin ile gerçekleşen görüşmede her iki kurumun gündeminde yer alan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu. Ortak çalışma imkanları masaya yatırıldı.

Bir diğer ziyaret Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün’e gerçekleştirildi. Görüşmede İLEM’in eğitim ve ihtisas çalışmaları ile yayınları kapsamlı bir şekilde tanıtıldı, bu çalışmalar vesilesi ile İLEM’in amaç ve gayesine vurgu yapıldı.

İLEM heyeti son olarak Diyanet İhtisas Akademisi Başkanı Enver Osman Kaan ile bir araya geldi. Karşılıklı olarak yapılan çalışmaların tanıtımı ve bilgi alışverişi ile geçen görüşmede eğitim ve ihtisas alanları odağında planlanan çalışmalar istişare edildi.

İLEM heyetinin 4-5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdiği yoğun Ankara ziyaretleri sonunda kurumlararası ilişkiler kuvvetlendirildi, ileriye dönük planlamaların temelleri atıldı. Görüşmelerde İLEM’in kısa süre önce ilim dünyasına tanıttığı İslam Düşünce Atlası’nın 6 ciltlik yeni edisyonu ile İLEM Yayınları’ndan çıkan son eserler hediye edildi.