GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

19 Ağustos 2022

İLEM 7. Yaz Akademisi Gerçekleşti

İLEM tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen “İstanbul’dan Anadolu’ya İlim Köprüsü” olmak gayesiyle Anadolu'daki öğrencileri yola çıkmaya davet eden İLEM Yaz Akademisi eğitim programı sona erdi.

İstanbul dışında lisans eğitimlerine devam eden öğrencilere yönelik düzenlenen İLEM Yaz Akademisi pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenlendiği iki yılın ardından bu yıl yüz yüze gerçekleştirildi.

İLEM binasında gerçekleştirilen programa Anadolu'nun çeşitli illerinden gelen 53 öğrenci katıldı. 2002 yılından itibaren İstanbul’daki lisans öğrencilerine yönelik eğitim programı düzenleyen İlmi Etüdler Derneği’nin birikim ve tecrübesinin Anadolu’daki öğrencilere açıldığı İLEM 7. Yaz Akademisi 8-13 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. 
 
İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Macit, “Yaz Akademisi programı ile tarih ve topluma dair derinlikli bir kavrayış ve güncel problemlere karşı farkındalık kazandırmayı hedeflenmektedir.” sözüyle Yaz Akademisi’nin önemine değindi. Anadolu'dan gelen öğrenciler ile İLEM çatısı altında bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğrenciler, 6 gün süren program kapsamında akademisyenler ile tarihi, sosyolojik ve felsefi meselelere dair temel konuları tartışma imkânı buldu. Program; Taha Eğri’nin “Çağdaş İktisadi Düzeni Anlamak” başlıklı açılış konuşmasıyla başladı. Abdulkadir Macit “Medeniyetler ve Dünya Tarihi”, Lütfi Sunar "Türkiye'nin Toplumsal Yapısı ve Değişim", Süleyman Güder “Çağdaş Dünya Siyaseti” ve Mahmut Hakkı Akın “Sosyal Bilimlerin Yapısı” başlıklı seminerlerini verdi. Kapanış konuşmasında ise Vahdettin Işık öğrencilerle buluştu.

Seminerlerin yanı sıra programın bir diğer önemli değeri olan film ve kitap kritiklerinde öğrencilerin eleştirel bakış açısı kazanmaları hedeflendi. Bu bağlamda Yunus Çolak, Kübra Bilgin Tiryaki, Eyüp Al, Hamit Kardaş ve birçok isim öğrencilerle buluştu. Programın üçüncü günü İstanbul gezisinde bir araya gelen katılımcılar tarihi yarımadayı rehberler eşliğinde gezme imkânı buldu.

Program, kapanış töreninde katılım sertifikalarının takdimiyle nihayete erdi.