GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

03 Mart 2023

Geçmiş Olsun Türkiye!

06 Şubat 2023 Pazartesi günü yaşanan depremde vefat edenlere rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem felaketi tüm ülkemizi derinden etkiledi. Bu zorlu süreç boyunca farklı şehirlerde geniş bir mensup ağına sahip olan sivil ilmi bir kuruluş olarak biz de yardım faaliyetlerine destek vermeye çalıştık. 

İLEM Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Köroğlu, Hüseyin Önal, Talha Erdoğmuş; Genel Sekreter Yusuf Temizcan, kurum çalışanlarından Niyazi Gökçe ve Ender Ekim farklı zamanlarda deprem bölgesine giderek insani yardım konusunda çalışmalara destek verdiler. Ayrıca bölgede faaliyet gösteren kurumlarla görüşerek ihtiyaçların giderilmesi konusunda gözlem ve bilgilerini yetkili mercilerle paylaştılar.

Depremin ilk günü İLEM öğrenci ve mensupların ihtiyaçlarını tespit etmek ve yardımcı olmak için whatsapp grubu kuruldu. Deprem bölgesinde yer alan mensupların bildirdiği teyitli bilgiler esas alınarak yapılacak çalışmalar koordine edildi. Hızlı bir şekilde yerine ulaşacak yardımların büyük önem kazandığı bu süreçte Türkiye'nin farklı şehirlerinde bulunan mensuplarımızın da gayretiyle umudumuzu yeşertecek pek çok yardım çalışması yürütüldü. Aynı zamanda kurumda çalışan tüm ekip arkadaşlarımız ilk günlerde Üsküdar Belediyesi'nin yardım toplama ve bölgeye gönderme çalışmalarına destek verdi. Kademe derslerine devam eden tüm öğrenciler aranarak ihtiyaçları tespit edildi ve ivedilikle giderildi.

Yaralarımızı hep birlikte sarmaya çalıştığımız bugünlerde oluşturulan bu destek ağının sürdürülebilir olmasının öneminin farkındayız. Bu vesile ile depremin ardından yapılması gerekenlerin gündemimizin bir parçası olmaya devam edeceğini ifade etmek isteriz.