GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

23 Eyül 2020

2020 - 2021 İLEM Eğitim Programı Başvuruları Başladı

İLEM, 2002 yılından itibaren lisans öğrencileri için düzenlediği İLEM Eğitim Programının yeni dönem başvurularını almaya başladı. Program; çağdaş dünyayı anlamak isteyen ilim, düşünce ve kültür dünyamıza vizyon sunacak öğrencileri yeni dönemde bünyesine katmak istiyor.
 
Gerçekleştirilecek programı ile; ontoloji, ahlak, düşünce, tarih ve siyaset problemleri ekseninde lisans öğrencilerine gerekli beceri, bakış açısı, eleştirel düşünme, müzakere ve çalışma disiplini ve ilmi çalışmalara istikamet verecek ahlâkî bir duruş kazandırılmasını amaçlıyor.
 
Üç kademeden oluşacak programda, ilk iki kademede; toplum, düşünce, ahlak, medeniyet ve siyaset bağlamında oluşturulan kademe derslerini ve okuma gruplarını takip eden katılımcıların üçüncü kademede akademik ilgi alanları çerçevesinde açılan atölye çalışmasından birine katılarak, ilk iki kademede kazandıkları perspektif ve yazım becerileri ile bilimsel bir metin üretimi sağlanmasını hedefliyor.
 
Alanında uzman hocaların vereceği beşeri ve sosyal bilimler alanında kademe dersleri, haftalık okumalarla destekleme gayesinde olan İLEM, ilmi donanımın yanı sıra özgün biçimde grup çalışmaları ve danışmanlar eşliğinde öğrencilerin şahsi yönelimlerine de rehberlik etmeyi amaçlıyor.
 
Program, yalnızca yol göstermekle kalmayıp bu yolda öğrencilerine eşlik ederek geziler ve kamplarla tartışma ve paylaşım alanlarına da imkan sağlayacağa benziyor.
 
Not: Küresel çapta devam eden Corona virüs salgını sebebi ile program bu sene uzaktan çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.
 
Programa başvurmak isteyen lisans 2. ve 3. sınıf öğrencileri başvurularını 15 Ekim tarihine kadar ilem.org.tr/egitim adresinden yapabilirler.

Başvurular için: 
https://forms.gle/jztTy4gSAFvoF3jt6


Detaylar için:
https://www.ilem.org.tr/2020-2021-egitim-donemi