GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

24 Nisan 2018

2000 Sonrası Türkiye İktisadının Değişimi Paneli Gerçekleşti

Türkiye'de 2000 sonrasında iktisadi yapıdaki değişimin geniş bir ekiple araştırıldığı projenin sonuçları 16 Aralık Cuma günü düzenlenen panelde kamuoyu ile paylaşıldı. 

Araştırma raporunun sunumunun ardından konunun uzmanları tarafından 2000 sonrasındaki iktisadi değişimin incelendiği panel geniş bir katılımla gerçekleştirildi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Kampüsü Prof. Dr. İsmail Özaslan Salonu'nda gerçekleştirilen panelin başkanlığını Prof. Dr. Ahmet İncekara yürüttü. Prof. Dr. Emre Alkin, Doç. Dr. Tamer Çelik ve Doç. Dr. Seyfettin Erdoğan araştırma raporu ekseninde 2000 sonrası dönemindeki ana gelişmeleri değerlendirdi.

İLEM tarafından yürütülen ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından desteklenen araştırmada, Yusuf Alpaydın ve Halil Tunalı editörlüğünde İstanbul Üniversitesi’nden Ünal Çağlar, Elife Akiş, Taha Eğri; Kadir Has Üniversitesi öğretim üyeleri Cengiz Ceylan, Bilge Gürsoy, North Carolina Üniversitesi’nden Yunus Kaya tarafından 2000 - 2010 yılları arasındaki iktisat politikalarının ve iktisadi yapının değişimi incelendi. Bir sene süren araştırma kapsamında, alanının uzmanı olan araştırmacılar tarafından on bir rapor hazırlandı ve bu raporlar bir araya getirilerek üç bölümden oluşan bir araştırma kitabı oluşturuldu.